Excursii de o zi din București

Probabil că ați terminat deja de vizitat capitala României. Ați vizitat Palatul Parlamentului și ați văzut Centrul Vechi din București. Viața tradițională românească v-a fermecat deja cu casele sale vechi, morile de vânt și sutele de obiecte de artă populară și decorațiuni lucrate manual în Muzeul Satului.

Bucuresti

Bucuresti

Acum este momentul să aruncăm o privire asupra variantelor de călătorie în afara Bucureștiului. Din fericire, istoria României este bogată în evenimente, iar în țară găsiți multe obiective demne de vizitat. Când vine vorba de România, majoritatea oamenilor se gândesc la Dracula și la castelul său datorită romanului lui Bram Stoker. Pentru început, să spunem că Dracula a existat cu adevărat, dar nu tocmai cum l-a portretizat Bram Stoker. Numele său adevărat era Vlad Țepeș și era prințul Țării Românești (Valahia, una dintre principalele provincii istorice ale României) și unul dintre cei mai notabili conducători din istoria României. „Dracul” a fost mai mult numele său de cod dat de ordinul cavaleresc iar porecla „Țepeș” a primit-o datorită metodei sale de execuție preferată, trasul în țeapă. Moartea lui oribilă și faptul că rămășițele sale nu pot fi localizate pot într-adevăr adăuga puțină vivacitate miturilor urbane despre el. cum că s-ar transforma într-un vampir.

Vizitați Brașovul

Turul dumneavoastră de o zi din București se va încheia cu o vizită în orașul medieval Brașov. Aici, veți face un circuit turistic al orașului și veți explora cele mai cunoscute obiective turistice ale sale: Piața Sfatului și Biserica Neagră. Această biserică în stil gotic este situată în inima Brașovului, chiar în centrul istoric al orașului. Numele de „Biserică Neagră” a fost dat după ce biserica a fost distrusă de un mare incendiu provocat de forțele invadatoare habsburge in secolul al XVII-lea, zidurile sale devenind negre. După incident, a fost reconstruită și finisată cu elemente în stil baroc.

Brasov, Romania

Brasov, Romania

Până la finalul zilei, vă veți întoarce în București și veți ajunge la timp pentru cină.

Vizitați sanctuarul de urși LiBEARty din Zărnești

Poate doriți să vedeți ceva mai multă natură decât clădiri. În cazul acesta, puteți face o excursie de o zi în familie prin Transilvania. Ghidul dumneavoastră vă va lua dimineața de la hotel și vă va duce la rezervația de urși din Zărnești, un sanctuar pentru animale sălbatice din Munții Carpați. Aici veți avea ocazia să vedeți urși urcându-se în copaci, jucându-se în bazinele de apă sau lenevind pe pajiște. Acesta este locul unde locuiesc peste 100 de urși adevărați.

Liberty

Liberty

După Sanctuarul de urși, călătoria dumneavoastră va continua cu Castelul Bran și orașul Brașov. După aceea, vă veți întoarce la București.

Se poate să fi auzit despre Transfăgărășan de la Top Gear că ar fi „cel mai bun drum din lume”. Luați-vă rucsacul în spate și mergeți în excursie pe Transfăgărășan.

Înainte de a ajunge la Transfăgărășan, ghidul dumneavoastră vă va prelua de la hotel dimineața devreme și vă va duce la prima destinație, Mănăstirea Curtea de Argeș. Potrivit legendei, secretul din spatele acestei mănăstiri este jertfa umană. Legenda spune că meșterul constructor Manole și-a cimentat soția, Ana, în temelia clădirii, ca un dar pentru Dumnezeu. Mănăstirea a fost finalizată în 1517, după 5 ani de muncă, iar astăzi servește ca necropolă a Familiei Regale Române.

Vizitați Castelul Poenari

În apropiere de Curtea de Argeș, pe o stâncă izolată, situat la 850 de metri deasupra solului, se află Castelul Poenari, pe care îl puteți considera adevăratul Castel Dracula.

Castelul Poenari a fost construit între secolele XIII și XIV, dar a fost abandonat în scurt timp. Când a ajuns la putere la Târgoviște, Vlad Țepeș i-a capturat pe mulți dintre inamicii și adversarii săi politici și i-a obligat să lucreze la extinderea Castelului. După câteva luni de sclavie, mulți dintre cei care au lucrat la construcția castelului au murit, iar până într-un final, cei care erau încă în viață au fost trași în țeapă.

Castelul Poenari

Castelul Poenari / Sursa

Vizitați barajul Vidraru

Nu departe de Castelul Poenari se află barajul Vidraru, unul dintre cele mai înalte baraje din Europa, cu o înălțime de peste 160 de metri. Ar trebui să folosiți acest popas pentru a vă bucura de peisajul frumos și pentru a trage câteva cadre uimitoare cu zona înconjurătoare.

Lacul Vidraru

Lacul Vidraru

La drum pe Transfăgărășan

În ultima parte a călătoriei, vă veți bucura de o plimbare pe uimitorul drum lăudat de Top Gear. Transfăgărășanul a fost construit în anii ’70 în timpul regimului lui Nicolae Ceaușescu, cu mare cost în vieți omenești. Deși cifrele oficiale spun că 40 de persoane au murit în timpul construcției sale, multe surse susțin că morțile sunt de fapt de ordinul sutelor.

Transfagarasan

Transfagarasan

Off-road pe Platoul Munților Bucegi

Dacă căutați ceva diferit, ar trebui să încercați un tur off-road din București prin Munții Carpați. Încercați o aventură 4 × 4 prin Platoul Munților Bucegi în jurul lacurilor de mare altitudine. Admirați geografia, flora și fauna și vizitați satele pitorești de munte Măgura și Peștera. Veți fi uimiți toată ziua de peisajul superb oferit de munții Piatra Craiului și Bucegi, iar până la lăsarea serii vă veți întoarce în București.

Muntii Bucegi Off Road

Muntii Bucegi Off Road

Vizitați Veliko Tarnovo

Dacă tot vă aflați în zonă, poate doriți să profitați de ocazie să aflați mai multe despre Europa de Est. Cu o excursie de o zi în Bulgaria din București, veți traversa Dunărea și la aproximativ o sută de kilometri de granița cu România, veți găsi orașul Veliko Tarnovo, parte din patrimoniul UNESCO.

Veliko Tarnovo

Veliko Tarnovo

Cetatea, palatele, casele, muzeele și mănăstirile te vor face să simți că ai călătorit înapoi în evul mediu. Turul de o zi în Bulgaria va continua cu Cetatea Tsarevets, situată pe deal și înconjurată de ziduri groase. Piața este formată din două străzi mărginite de magazine, ateliere de meșteșugari și hanuri.

Pe drumul de întoarcere către București, vă veți opri în apropierea satului Arbanassi, cunoscut mai ales pentru picturile murale din biserici, unde vizita Biserica Nașterii Domnului.