România are mai multe active naturale care explică diversificarea obiectivelor turistice. Ceea ce înseamnă că țara are trei fețe. Situația României în raport cu Marea Neagră favorizează existența unor plaje și stațiuni frumoase. Fanii litoralului vor găsi acolo locuri perfecte pentru înot sau lenevit. România este, de asemenea, caracterizată de lanțul carpatic care, prin forma arcuită, este favorabil abundenței de vegetație și oferă României peisajele sale fascinante. Acest mediu este un lucru bun pentru iubitorii de natură care doresc să exploreze, iar natura generoasă a României i-a permis să aibă 70 de centre de tratament termic. Virtuțile izvoarelor termale sunt recomandate celor care, după ce își consumă energia, vor să aibă grijă de corpul lor.

Marea Neagra

Marea Neagra

Transport

Având zeci de aeroporturi internaționale, este practic să călătoriți în România cu avionul, fie luând unul dintre zborurile directe din Franța, fie luând unul dintre zborurile care tranzitează țările europene. De asemenea, există zboruri care pleacă din anumite capitale din Orientul Mijlociu, vedeti si zidari Bucuresti pentru cea mai buna oferta. România împarte granițele cu Ucraina, Moldova, Bulgaria, Serbia și Ungaria. Este posibil să parcurgi punctele de frontieră cu aceste țări și să ajungi în România cu mașina atât din Europa de Vest, cât și din Balcani și din țările fostei URSS.

Avion Romania

Avion Romania

Datorită numeroaselor linii feroviare transfrontaliere, puteți ajunge  în România și cu trenul, în special din Europa Centrală (Praga, Budapesta, Viena, Zagreb, Belgrad, Sofia, Moscova etc.), dar și din Germania (München) și Italia (Veneția). Croazierele pe Dunăre vă permit să călătoriți în România cu vaporul, în timp ce liniile obișnuite vă permit să navigați pe Marea Neagră și să vă ajungeți în portul Constanța. Mulțumită principalelor drumuri, care sunt relativ bine întreținute, mașina se dovedește a fi un mijloc de transport fiabil pentru a descoperi întreaga țară în ritmul propriu. În mod similar, trenul este un mijloc de transport convenabil pentru a ajunge în orașele din vestul și centrul României.

Sănătate

Chiar dacă nu este necesar un vaccin pentru o călătorie în România, călătorilor li se recomandă să fie la zi cu vaccinurile universale, cele împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, hepatitei B, tifoidelor și a hepatitei A. România este o destinație relativ sigură din punct de vedere al sănătății, dar este totuși de preferat să respectați măsurile de igienă obișnuite. Este, de asemenea, recomandat să folosiți repelenți pentru a evita mușcăturile de insecte, cum ar fi căpușele, țânțarii și alți purtători de boli. Pentru a nu vă risca sănătatea, evitați să mâncați fructe crude, să beți apă de la robinet fără să fi fost fiartă anterior și, mai ales, evitați să vă scăldați în apă stătătoare.

Sistemul De Sanatate In Romania

Sistemul De Sanatate In Romania

Locuri de cazare

În urma dezvoltării turismului în România, ofertele de cazare tind să se diversifice și să devină din ce în ce mai numeroase. Astfel, se pot găsi cu ușurință hoteluri clasificate și hoteluri de familie la prețuri medii, hosteluri și pensiuni. De asemenea, puteți campa pe terenuri amenajate, în special în apropierea orașelor sau de-a lungul coastei. Aveți acces la utilități de bază, dar este posibil să găsiți și campinguri cu infrastructură satisfăcătoare.
Majoritatea campingurilor oferă și bungalouri, permițându-vă să găsiți cazare la un cost redus în timpul verii.

Locuri De Cazare In Romania

Locuri De Cazare In Romania

Unele mănăstiri oferă cazare călătorilor, dar locurile sunt limitate. De asemenea, vă sfătuim să aflați despre propuneri din cauza tuturor celor care abuzează de turiști.

Pericole

România nu prezintă niciun pericol pentru călătorul care respectă instrucțiunile obișnuite de siguranță.

Fiți atenți la bunurile voastre și evitați să arătați semne externe de bogăție, precum aruncarea celor mai recente camere de luat vederi, sportul de bijuterii valoroase etc.

Cultură

România, o țară din sud-estul Europei, este cunoscută pentru regiunea forestieră a Transilvaniei. Moștenind vestigiile numeroaselor civilizații care s-au succedat, România are o încărcătură culturală interesantă, din care face parte și Sighișoara, unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale. De asemenea, țara are multe castele și biserici fortificate, inclusiv Castelul Bran, situat în vârful unei stânci, care servește drept origine legendei lui Dracula.

Castelul Bran

Castelul Bran

Idei pentru itinerarii în România

O săptămână în România: București și Transilvania

Începeți descoperirea României cu o escapadă urbană din București (Z1-Z2). Apoi, petreceți două zile vizitând Sinaia și castelul său extraordinar Peleș (Z3-Z4). Apoi, luați drumul către Brașov, unde puteți să vă plimbați prin centrul său istoric și să descoperiți orașul Sighișoara (Z5), opriți-vă la Râșnov și luați-o pe urmele lui Dracula, vizitând Castelul Bran (Z6). Încheiați călătoria la Curtea de Argeș unde puteți afla mai multe despre necropola Familiei Regale a României. (Z7)

Două săptămâni în România: Transilvania și Maramureș

Un bun început pentru descoperirea României este o excursie de o zi în București (Z1). Apoi, îndreptați-vă către mănăstirea Curtea de Argeș (Z2-Z3) și petreceți trei zile traversând Transilvania, făcând popasuri în Sibiu pentru marea sa bogăție culturală.

Peisaj Transilvania

Peisaj Transilvania

Trei săptămâni în România: turul cel mare

Un sejur de trei săptămâni este mai mult decât suficient pentru străbate România. În primele două săptămâni, vă puteți inspira din ruta anterioară iar ultima săptămână dedicați-o unei excursii în Carpați sau unui sejur relaxant în Delta Dunării.

Delta Dunarii

Delta Dunarii

Ce să vezi în România: elementele esențiale

Potrivită pentru citybreak-uri, România are, de asemenea, numeroase monumente arhitecturale care, fără îndoială, îi vor atrage pe cei pasionați de descoperiri culturale. În plus, există situri naturale care îi vor încânta pe iubitorii de natură dar si ai celor care iubesc sa faca poze pentru social media, Instagram sau Twitter, recomandam sa folositi acest SMM. Iubitorii de activități în aer liber vor fi fericiți să facă drumeții în Carpați, care fascinează prin peisajele lor cu păduri și pășuni deluroase. De asemenea, se pot bucura de o escapadă în natură și pot observa animalele care își au reședința în rezervația biosferei Delta Dunării.

Dacă vă pasionează cladirile vechi, nu ratați mănăstirile pictate din Bucovina, clasificate în patrimoniul cultural UNESCO, unde puteți admira frescele inspirate din episoadele Bibliei. De asemenea, puteți vizita Castelul Bran (sau Castelul Dracula), cocoțat pe un promontoriu stâncos al Transilvaniei. Fanii istoriei și civilizației antice vor fi încântați să descopere orașul Sighișoara, care oferă acces la o cetate medievală ferită de asaltul timpului și nu vor vrea să rateze uimitoarele biserici din lemn din Maramureș.

Aveți de gând să profitați de city-break? Faceți-vă timp pentru a rătăci pe străzile Bucureștiului și bucurați-vă de viața de noapte plină de viață a Sibiului, după ce ați vizitat coloratele piețe baroce în timpul zilei.

Bucuresti Centrul Vechi

Bucuresti Centrul Vechi

Cel mai bun moment pentru a călători în România

Când să mergi pentru a avea un climat favorabil?

România se caracterizează printr-un climat continental, rezultând ierni reci și veri calde. Din cauza influenței reliefului asupra climei, regiunile muntoase se confruntă cu ierni foarte dure și ninsori abundente din decembrie până în aprilie, spre deliciul pasionaților de schi, care vin să-și desfășoare pasiunea în Poiana Brașov.

  • Coasta Mării Negre se bucură de o climă asemănătoare cu climatul mediteraneean, de unde și posibilitatea de a avea zile însorite frumoase care să se succedă în timpul verii.
  • În primăvară, pluviometria atinge apogeul; dar dacă lanțurile carpatin sunt deseori udate, Delta Dunării prezintă ploi cu intensitate și frecvență moderată.
  • Cert este că, pentru a beneficia de un climat blând, cel mai bun moment pentru a călători în România rămâne sezonul de vară. Dar dacă vă place atmosfera romantică a Bucureștiului și stratul său de zăpadă, puteți vizita și iarna.